Anders is gewoon zo

‘Anders is gewoon zo’ is een boekje boordevol informatie en ervaringen over de autismespectrumstoornis (ASS). Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de verschillende vormen van autisme, (mogelijke) oorzaken en behandelingen. Daarnaast is deze informatie aangevuld met tientallen persoonlijke ervaringen, praktische zaken en heldere adviezen voor iedereen die te maken heeft of krijgt met autisme. In dit boekje wordt ASS vooral beschreven vanuit de omgeving van de persoon met ASS.

De schrijfster Astrid Kieven heeft zelf een zoon met ASS en ADD. Ze schreef eerder een boekje over autisme met de titel ‘Alexander Anderson’. Dit boekje werd geschreven vanuit de gedachten van een 10-jarig jongetje met Asperger. Het boekje is gemaakt om kinderen in het basisonderwijs op een positieve manier uit te leggen wat er zoal omgaat in het hoofd van een kind met Asperger en waarom deze zich soms anders gedraagt dan andere kinderen.

In ‘Anders is gewoon zo’ wordt Alexander Anderson enigszins verder gevolgd in zijn puberjaren, maar ook jonge kinderen, volwassenen, ouderen, ouders en partners met een vorm van autisme krijgen de nodige aandacht in dit boek. Dit maakt het boek geschikt voor iedereen die meer wil weten over dit onderwerp.

Uit het boek:

In het jaar 2014 veranderde er het een en ander betreffende de diagnoses die vallen onder de autismespectrumstoornis. De specifieke diagnose Asperger of PDD-NOS en dergelijke worden niet meer apart benoemd. Vanaf nu zullen de voormalige diagnoses Asperger, PDD-NOS en klassiek autisme allemaal gediagnosticeerd worden onder één noemer:

Autismespectrumstoornis

En niet alleen dat veranderde. Het speciale rugzakje voor scholieren verdwijnt (in stappen). Reguliere scholen moeten hun leerlingen passend onderwijs bieden als dat nodig blijkt, of een kind nu wel of geen diagnose ASS heeft, dyslexie, of gewoon meer hulp nodig heeft.


Dit boek is een verzamelwerk van alles wat ik weet over de autismespectrumstoornis, en alles wat ermee samenhangt, in het bijzonder voor het jong volwassene kind. Ik heb het vanuit mijn eigen ervaringen geschreven voor ouders, verzorgers en iedereen die net als ik met een kind (of meerdere kinderen) te maken heeft met de diagnose ASS, de afkorting voor Autismespectrumstoornis en dan vooral in de ‘lichtere’ gradatie. 


Er zijn veel (hand)boeken over de verschillende vormen en kenmerken van ASS geschreven. Dit boek kun je vooral zien als een aanvulling daarop: een samenvatting van verhalen en ervaringen uit de praktijk. Ook heb ik er alle informatie die ik in de loop der tijd heb vergaard in gebundeld zonder te diep op de materie in te gaan, want dat laat ik graag aan de deskundigen over. Niet alleen feiten en situaties passeren de revue, ook (mijn) emoties en gevoelens die bij het onderwerp horen. Zo werd het een logisch vervolg op het boekje Alexander Anderson (uitgegeven in 2011, ook door Uitgeverij Boekscout). Zie het als een bundel met alle kennis die ik in de drie jaar na de uitgave van het biografische boekje Alexander Anderson heb opgedaan. Dit keer niet volledig gezien vanuit het kind met ASS, maar juist meer vanuit de omgeving.

 (Voorwoord uit ‘Anders is gewoon zo’, blz. 11 en 12)

De auteur:

“Ik hoop dat dit boekje voor iedereen een praktische en vooral positieve kijk geeft op alle zaken waar men zoal tegen aan kan lopen als je in je omgeving te maken hebt met personen met een autismespectrumstoornis.”

Het boek ‘Anders is gewoon zo’ van Astrid Kieven is online verkrijgbaar bij Uitgeverij Boekscout of te bestellen via elke erkende boekwinkel (ISBN 9789402224207, Uitgeverij Boekscout).

http://boekscout.nl/shop/_.aspx/Anders_is_gewoon_zo_autismespectrumstoornis_asperger_autisme?bookId=6455

 

Anders is gewoon zo

Anders

 –  Astrid Kieven

Prijs: € 16,25
Titel: Anders is gewoon zo
Auteur: Astrid Kieven
Categorie: Gezondheid
Geïllustreerd: Ja
Uitvoering/formaat: Paperback 12,5 cm x 20 cm
Aantal pagina’s: 112
ISBN: 9789402224207
Verschijningsdatum: 19 februari 2016

 

Van dezelfde auteur: ‘Alexander Anderson’ J : http://www.boekscout.nl/shop/_.aspx/Alexander_Anderson?bookId=2132

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *